INGREDIENTE
Pentru 3 foi
600 g făină
250 g unt
100 ml lapte
15 g drojdie
2 gălbenuşuri
1 praf bicarbonat
1 fiolă esenţă de rom
100 g zahăr tos
1 praf sare
Pentru umplutură
300 g nucă măcinată
300 g gem de prune sau
(dupa preferinta)
(dupa preferinta)
250 g zahăr tos
Pentru glazură
150 g ciocolata
MOD DE PREPARARE
- Se pregatesc foile pentru care se amesteca faina cu untul. Drojdia desfacuta în lapte se adauga în faina, apoi, galbenusurile, bicarbonatul, sarea, zaharul si romul. Se amesteca si se framânta chiar si apoi se aduna aluatul într-o bila care se lasa o ora la crescut.
- Între timp, pentru umplutura se amesteca nuca macinata, zaharul si gemul. Aluatul se împarte în trei si fiecare parte se întinde în foi de circa 2 mm grosime. Se unge cu unt tava de copt, se asaza o prima foaie, se pune amestecul de nuca si se întinde. Se repeta pâna la terminarea ingredientelor. Se în teapa cu furculita în mai multe locuri si se da tava la copt pentru 45 de minute.
- Dupa ce s-a copt prajitura, se lasa la racit si apoi se acopera cu ciocolata topita la bain-marie. Se lasa sa se intareasca ciocolata si apoi se taie.
No hay comentarios:
Publicar un comentario