domingo, 10 de agosto de 2014

GRETA GARBO



INGREDIENTE

Pentru 3 foi

600 g făină 
250 g unt 
100 ml lapte 
15 g drojdie 
2 gălbenuşuri 
1 praf bicarbonat 
1 fiolă  esenţă de rom 
100 g zahăr tos 
1 praf sare 


Pentru umplutură

300 g nucă măcinată 
300 g gem de prune sau
(dupa preferinta)
250 g zahăr tos 


Pentru glazură

150 g ciocolata 

MOD DE PREPARARE


  1. Se pregatesc foile pentru care se amesteca faina cu untul. Drojdia desfacuta în lapte se adauga în faina, apoi, galbenusurile, bicarbonatul, sarea, zaharul si romul. Se amesteca si se framânta chiar si apoi se aduna aluatul într-o bila care se lasa o ora la crescut. 
  2. Între timp, pentru umplutura se amesteca nuca macinata, zaharul si gemul. Aluatul se împarte în trei si fiecare parte se întinde în foi de circa 2 mm grosime. Se unge cu unt tava de copt, se asaza o prima foaie, se pune amestecul de nuca si se întinde. Se repeta pâna la terminarea ingredientelor. Se în teapa cu furculita  în mai multe locuri si se da tava la copt pentru 45 de minute. 
  3. Dupa ce s-a copt prajitura, se lasa la racit si apoi se acopera cu ciocolata topita la bain-marie. Se lasa sa se intareasca ciocolata si apoi se taie.

No hay comentarios:

Publicar un comentario