martes, 21 de enero de 2014

NEGRESA (BRAWNIE)




Ingrediente- Negresa



300 gr.zahar
3 linguri cacao 
130gr.lapte
4 oua 
200 gr.faina 
1 praf copt
100 gr. nuci pisate
1 pachet unt  (250 gr.) 


Mod de preparare - Negresa

Intr-un vas  punem pachetul de unt,300 gr.zahar,3 linguri de cacao si 130 ml.lapte pe foc pina se topeste margarina, si da cateva clocote apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-un alt vas mai micut  punem 15-20 linguri din primul vas cu o tableta (maruntita)de ciocolata de menaj   de 150g  amestecand sa se topeasca ciocolata aceasta fiind glazura ....
Restul compozitiei ce a ramas din prima craticioara dupa ce sa racit adaugam 5 galbenusuri,200 gr.faina,praful de copt stins int-o cescuta cu putina lamaie si pus peste compozitie. La urma adaugam albusurile batute spuma si le amestecam pe toate bine cu ajutorul unei spatule nu mixer...
Tava se foreaza cu hartie de copt,apoi rasturnam compozitia din primul vas o bagam la cuptor( bineanteles cuptorul se incalzeste inainte cu 10' ) apoi fixam la  temperatura de 180º



 pana se coace cc.30-35' Cand este gata se toarna glazura din al doilea vas peste toata tava,iar la sfarsit se presara nuci pisate sau se lasa doar cu glazura 
Se serveste rece! 
POFTA BUNA!!!















No hay comentarios:

Publicar un comentario