miércoles, 11 de diciembre de 2013

TELEVIZOR

INGREDIENTE

2 Blaturi de cacao:

4 ouă
120 g margarină 
120 g zahăr
250 g făină
150 ml lapte
50 g cacao neagră
1 fiolă esenţă de rom
1 pliculeţ praf de copt

1 Blat de Pandişpan:

4 ouă
8 linguri cu făină
8 linguri cu zahăr
1 plic praf de copt
coaja rasă de la o lămâie
colorat alimentar galben

Crema:

300 ml lapte
200 g zahăr
3 linguri cu amidon cu vârf
250 g margarina
1 fiolă esentă de vanilie
zeama de o lămâie
Plus gem la alegere (eu pun de caise)


Se prepară blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaoa, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt cam 20' APROX. la 180º (se face testul scobitorii ). Se lasă la răcit.

Pentru blatul de pandişpan: Se separă ouăle.Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul ăn aceeaşi tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la răcit.

CREMA: se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface in  puţin lapte rece , iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu pînă ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, se spumeaza untul cu mixerul apoi se pune cate  putin din crema ideea este ca crema sa fie spumoasa ,adaugam esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.  

Asamblare: în tava în care am copt blaturile se pun astfel un blat de cacao,jumătate de cremă,blatul de pandişpan uns pe ambele feţe cu gem,restul de cremă,blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia.Deasupra se poate face o glazura de ciocolata (50gr.smantana cu 100 gr.ciocolata (50gr cu lapte ,50gr.neagra)sau nu ,dupa preferinte....

Spor la treaba!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario