INGREDIENTE
2 Blaturi de cacao:
4 ouă
120 g margarină
120 g zahăr
250 g făină
150 ml lapte
50 g cacao neagră
1 fiolă esenţă de rom
1 pliculeţ praf de copt
1 Blat de Pandişpan:
4 ouă
8 linguri cu făină
8 linguri cu zahăr
1 plic praf de copt
coaja rasă de la o lămâie
colorat alimentar galben
Crema:
300 ml lapte
200 g zahăr
3 linguri cu amidon cu vârf
250 g margarina
1 fiolă esentă de vanilie
zeama de o lămâie
Plus gem la alegere (eu pun de caise)
Se prepară blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaoa, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt cam 20' APROX. la 180º (se face testul scobitorii ). Se lasă la răcit.
Pentru blatul de pandişpan: Se separă ouăle.Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul ăn aceeaşi tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la răcit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario