Ingrediente
Foi
10 oua
10 oua
10 lg faina
10 lg zahar
o esenta vanilie(fiola)
10 lg zahar
o esenta vanilie(fiola)
Crema
2 oua
65g amidon
600 ml lapte
10 lg zahar
3 lg cacao neagra
esenta de rom fiola
200g unt
2 oua
65g amidon
600 ml lapte
10 lg zahar
3 lg cacao neagra
esenta de rom fiola
200g unt
Zaharul caramel
8 lg zahar
200 ml lapte condensat
sau frisca lichida
Mod de preparare
Se separa ouale , albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 4 lg de zahar si esenta de vanilie .
Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta.
Compozitia obtinuta se imparte in trei, se intinde in foi (40/30cm) pe hartie de copt si se coace pana se aureste foarte putin deasupra. E o foaie tip rulada.
Cat timp foile se racesc, pregatim zaharul caramel pentru glasat .
Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie deschis, adaugam laptele condensat sau frisca (cu atentie ca sare)
si se tine pe foc pana se topeste tot zaharul obtinand un sos caramel mai grosut
Doua dintre foi le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.
Intre timp preparam crema astfel :
Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cacao cernute apoi laptele caldut in fir pana il incorporam pe tot.
Punem vasul pe foc moderat si amestecam continuu pana crema incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racorit
apoi adaugam untul la temperatura camerei si spumam cu mixerul pana il incorporam si crema devine omogena.
La final o aromatizam cu esenta de rom.
Oprim 4 linguri de crema pentru deasupra apoi umplem prajitura asezand strat de crema peste prima foaie glasata, apoi
asezam a doua foaie neglasata continuam cu, crema si ultima foaie cu partea glasata inspre crema.
Lasam prajitura la rece cam 6-8 ore sau peste noapte apoi o portionam dupa preferinte.
No hay comentarios:
Publicar un comentario