sábado, 5 de julio de 2014

PRAJITURA CU CIOCOLATA




Ingrediente
3 oua

1 cana de zahar
1/2 cana  ulei
1/2 cana lapte
2 cani faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
o ciocolata cu lapte de buna calitate 
optional ( 50 gr.ciocolata neagra)

  1. Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc, o lasam pana se topeste oprim focul si o lasam la racit.
  2. Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam uleiul si laptele. Punem crema de galbenusuri peste albusul batut spuma si omogenizam compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si o turnam peste compozitie, amestecand usor cu miscari circulare de jos in sus. La sfarsit punem esenta de vanilie
  3. Tapetam forma cu hartie de copt, dupa care turnam compozitia in ea. Deasupra vom pune ciocolata topita si cu furculita o imprastiem cu miscari circulare prin toata tava.  
  4. Dam la cuptorul preincalzit 30-35 de minute la foc mic. Verificam facand testul cu
      1. scobitoarea.
         
  5. Dupa ce se raceste scoatem usor din forma si-l rasturnam pe un platou si o taiem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario