Pentru Blat:
4 oua
80g zahar
1 lingurita zahar vanilat
2 linguri gris
2 linguri cacao
2 linguri faina
2 linguri miere
1 lingurita praf de copt
20ml lapte
100ml ulei
un praf de sare
Pentru Crema:
200 ml lapte condensat
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
6g gelatina
1 lingura miere
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE RETETA MILCH SCHNITTE
- Pentru a prepara blaturile: separati ouale apoi adaugati zaharul peste galbenusuri si mizati pana se albesc.
- Intr-un bol separat amestecati faina, cacao, grisul si praful de copt.
- Amestecati galbenusurile cu laptele mierea si uleiul apoi adaugati faina treptat amestecand continuu.
- Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugatile peste galbenusuri amestecand usor de jos in sus.
- Impartiti compozitia obtinuta in doua parti egale, tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt turnati compozitia si puneti tava in cuptoul incins la 160ºC pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.
- Pentru a prepara crema: Intr-un castron mai mare puneti laptele condensat cu 50ml lapte si amestecati bine.
- Puneti lapte ramas intr-o cratita pe foc mic si dizolvati gelatina, apoi puneti-l peste laptele condensat.
- Adaugati mierea si esenta de vanilie. Mixati frisca la viteza mica apoi puneti-o peste laptele condensat.
- Puneti crema la frigider pentru 30 de minute, cand aceasta incepe sa se inchege puneti prima foaie de blat pe o suprafata plana, intindeti crema si asezati cealalta foaie de blat deasupra.
Da-ti la frigider pentru cel putin 2-3 ore. Taiati in felii de marimea dorita si gata de servit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario