viernes, 18 de octubre de 2013

PRAJITURA SNICKERS

Ingrediente

Ingrediente pentru 3 foi

8 albusuri
400g nuca macinata
300g zahar
3 linguri cacao
4 linguri faina
1/2plic praf de copt


Crema:

100g ciocolata cu lapte de buna calitate
8 galbenusuri
1 ou intreg 
250 g unt
3 linguri cacao 
250g zahar
4 linguri cu lapte

Mod de preparare

Mod de preparare foi:
Albusurile le batem spuma tare cu zaharul.Adaugam zaharul  in ploaie dupa ce albusurile s-au facut spuma.Faina se amesteca cu nuca macinata,cacao si praful de copt.Cand albusurile sunt bezea,adaugam incet,incet,prin rasturnare,cate o lingura  din amestecul de faina,nuca praf de copt si cacao.Amestecam cu o paleta sau lingura ,nu mixer! Compozitia pufoasa obtinuta o impartim in 3 parti egale.Coacem pe rand 3 foi in tava cu hartie de copt.Cca 12'-15 ' la foc mediu.( depinde de cuptorul fiecaruia).

Mod de preparare crema de ciocolata:
Punem galbenurile,oul intreg, zaharul,cacao si laptele intr-o craticioara la foc mic(10') sau bain-marie(20') si amestecam continuu cu telul pana se incalzeste crema si se ingroasa usor.Punem ciocolata taiata in cubulete mici si continuam sa mestecam.Tragem craticioara de pe foc, lasam 10' si adaugam untul (la temperatura camerei) portionat .Amestecam energic !!!
 Cand crema este rece o impartim in 3 parti egale si asamblam prajitura.
Foaie crema ,foaie crema, foaie si crema deasupra.PResaram nuci coapte usor la cuptor ,uscate sau caramelizate si apoi taiate grosier(eu am pus ciocolata rasa cu nuca macinata)
Este mult mai buna a doua zi cand crema este intrata in foi,daca rezistati,bineinteles!!!


Un sfat: Daca vii se pare ca crema este prea moale o da-ti la frigider 2 ore si apoi mixati!!!
Sper sa va reuseasca !!!
Pofta buna!



No hay comentarios:

Publicar un comentario