INGREDIENTE
3 Blaturi:
6 albuşuri
6 linguri de zahăr
3 linguri de făină
120 g nuci măcinate
Crema:
6 gălbenuşuri
4 linguri de zahăr
1 fiolă esenţă de vanilie
3 linguri amidon
300 ml lapte
150 g unt
200 ml frişcă lichidă
Nuca pralinata
150 g zahăr
200 g nuci
MOD DE PREPARARE RETETA TORT EGIPTEAN
Se prepară întâi crema ca să stea la rece: într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,vanilia, amidonul şi laptele. Se pune amestecul la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o budincă. Se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă cu untul la temperatura camerei , frişca bătută spumă tare şi pralina( care se obţine caramelizând zahărul şi amestecându-l cu nuca,apoi se toarnă totul pe o farfurie unsă cu unt şi când s-a răcit se zdrobeşte la robotul de bucătărie sau cu un făcăleţ). Se dă crema la frigider.
Se prepară blaturile: 2 albuşuri se bat spumă cu un praf de sare sau câteva picături de zeamă de lămâie, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până ce acesta s-a dizolvat complet.Se adaugă şi 40 g nuci măcinate amestecate cu 1 lingură de făină. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava rotundă cu marginea detaşabilă cu diametrul de 26 cm( poate să fie şi mai mică).Se coace fiecare blat cam 15-20 de minute.(minutele sunt cu aproximatie de fiecare data) temperatura 180º Se dau la răcit.
Asamblare: blat-cremă,blat-cremă,blat şi deasupra cremă, apoi un strat de nucă pralinată . Se dă la rece până a doua zi!
No hay comentarios:
Publicar un comentario