lunes, 21 de octubre de 2013

TORT EGIPTEAN




INGREDIENTE
3 Blaturi:

6 albuşuri 
6 linguri de zahăr 
3 linguri de făină 
120 g nuci măcinate 


Crema: 
6 gălbenuşuri 
4 linguri de zahăr 
1 fiolă esenţă de vanilie
3 linguri amidon 
300 ml lapte 
150 g unt 
200 ml frişcă lichidă 
Nuca pralinata
150 g zahăr 
200 g nuci 

MOD DE PREPARARE RETETA TORT EGIPTEAN 

Se prepară întâi crema ca să stea la rece: într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,vanilia, amidonul şi laptele. Se pune amestecul la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o budincă. Se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă cu untul la temperatura camerei , frişca bătută spumă tare şi pralina( care se obţine caramelizând zahărul şi amestecându-l cu nuca,apoi se toarnă totul pe o farfurie unsă cu unt şi când s-a răcit se zdrobeşte la robotul de bucătărie sau cu un făcăleţ). Se dă crema la frigider. 


Se prepară blaturile: 2 albuşuri se bat spumă cu un praf de sare sau câteva picături de zeamă de lămâie, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până ce acesta s-a dizolvat complet.Se adaugă şi 40 g nuci măcinate amestecate cu 1 lingură de făină. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava rotundă cu marginea detaşabilă cu diametrul de 26 cm( poate să fie şi mai mică).Se coace fiecare blat cam 15-20 de minute.(minutele sunt cu aproximatie de fiecare data) temperatura 180º Se dau la răcit. 


Asamblare: blat-cremă,blat-cremă,blat şi deasupra cremă, apoi un strat de nucă pralinată . Se dă la rece până a doua zi!

Spor la treaba!!! :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario